Menu

Ülke Vize Başvuruları Hakkında Her Şey...
+90 232 425 4943
  • Güney Kıbrıs Vizesi

 

 

Umuma mahsus pasaport sahibi, Hususi pasaport (Yeşil Pasaport) sahibi, Hizmet pasaport sahibi ve diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Kıbrıs Rum Kesimi seyahatinde vizeye tabidir. Hizmet pasaport (Gri Pasaport) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Kıbrıs Rum Kesimi seyahatlerinde vizeye tabidir. Vatandaşlarımız vizelerini Güney Kıbrıs’ın Atina Büyükelçiliğinden temin edebilirler.

Kıbrıs Konsolosluk İşlemleri Nelerdir?

Kıbrıs Konsoloslukları faaliyet alanlarına yakın bölgelerde ikamet eden kişilerin Kıbrıs Vizesi ve noterlik işlemleri, evlilik doğum belgesi, ölüm belgesi çıkarılması gibi Kıbrıs Konsolosluk işlemleri konusunda yetkilidir. Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin diplomatik misyonu Türkiye Cumhuriyeti tarafından kabul edilmemektedir. Dolayısıyla Türkiye’de Kıbrıs Konsolosluğu ya da Kıbrıs Büyükelçiliği bulunmamaktadır.

Bu sebeple Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kıbrıs Konsolosluğu vize işlemlerini Atina’da bulunan Güney Kıbrıs Rum Kesimi Elçiliği vasıtasıyla yapmalıdır. Ancak Güney Kıbrıs Rum Kesimi vizesi için Atina’ya seyahat etmek isteyen kişiler öncelikle Yunanistan Konsolosluğu vize işlemlerine başvuru yapmakla mükelleftir.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti tüm vatandaşları ve Türkiye'de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşları Kıbrıs Konsolosluğu vize işlemlerine başvuru yapmakla mükelleftir.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne seyahat edecek olan Umuma Mahsus(Bordo), Diplomatik (Kırmızı ve Siyah) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Hususi (Yeşil) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne seyahat edebilmek için vize almakla yükümlüdür.

Kıbrıs Vizesi Nasıl Alınır?

- Güney Kıbrıs Rum Kesimi Konsolosluğu, pasaportunda KKTC giriş-çıkış damgası bulunan kişilerin vize başvuruları kesinlikle kabul etmemektedir.

- Güney Kıbrıs Rum Kesimi Konsolosluğuna vize işlemleri için sunulacak pasaport Kıbrıs seyahatinin başladığı tarihi takiben 6 ay daha geçerli olmalıdır.

- Kıbrıs vizesi için Güney Kıbrıs Rum Kesimi Konsolosluğuna ibraz edilecek pasaportlarda vizenin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır.

- Güney Kıbrıs Rum Kesimi Konsolosluğu’na vize işlemleri için ibraz edilecek belgeler yeni tarihli ve açıklayıcı nitelikte olmalıdır. Güney Kıbrıs Vizesi Kaç Günde Çıkar? Kıbrıs seyahateni gerçekleştirmeden bir ay evvel vize başvuru işlemlerinde bulunmanız işlemlerinizin hızlı sonuçlanması adına önemlidir.

Vize başvurusunda pasaportunuzun en az 6 ay geçerliliğin bulunduğuna özen gösteriniz.

Kıbrıs Vize Ücreti Nedir?

Başvuru yapacağınız seyahat türüne bağlı vizeye göre değişmektedir.

Kıbrıs Konsolosluk Hizmetleri Nelerdir?

Kıbrıs Vatandaşları için,

> Kıbrıs'ta İkametgahı veya yurtdışında olan Kıbrıs vatandaşları için elektronik pasaport

> Geçici pasaport

> Kimlik tespiti

> Noter tasdikli belgeler (babalık tespiti, vekaletname, tasdikli davetiye)

> Çocuklar veya 01.01.2004 tarihinden önce doğan kişiler: vatandaşlık numarasının verilmesi

> Kıbrıs'tan Sabıka Kaydı

> Doğum /Evlilik kaydı (6 ay süresi dolmadan önce)

> Doğum /Evlilik kaydı (6 ay süresi geçtikten sonra)

> Bekar olduğuna dair Beyanname

> Kıbrıs vatandaşlığını yeniden kazanmak

> Vatandaşlık belgesi

> Kıbrıs vatandaşlığından vazgeçmek için kayıt yapılması

> Hüviyet tespiti

> Belgelerin aslına uygun işlemlerinin yapılması

> Medeni hali ile ilgili Kıbrıs belgelerinin ikinci nüshanın verilmesi

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Konsolosluğu Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Güney Kıbrıs Rum Kesimine seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport, Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport ve Diplomatik (Siyah ya da Kırmızı) Pasaport hamili tüm vatandaşları Kıbrıs Konsolosluğu vize işlemlerine tabi tutulmaktadır.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin diplomatik misyonu Türkiye Cumhuriyeti tarafından kabul edilmemektedir. Dolayısıyla Türkiye’de Kıbrıs Konsolosluğu ya da Kıbrıs Büyükelçiliği bulunmamaktadır. Bu sebeple Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kıbrıs Konsolosluğu vize işlemlerini Atina’da bulunan Güney Kıbrıs Rum Kesimi Elçiliği vasıtasıyla yapmalıdır.

Ancak Güney Kıbrıs Rum Kesimi vizesi için Atina’ya seyahat etmek isteyen kişiler öncelikle Yunanistan Konsolosluğu vize işlemlerine başvuru yapmakla mükelleftir. Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Güney Kıbrıs Konsolosluğu vize işlemlerini gerçekleştirmek için öncelikle Atina’ya seyahat etmelidirler.

Kıbrıs vize işlemleri için Atina’ya seyahat etmesi gereken kişilerin pasaportunda geçerli Schengen vizesi bulunmuyorsa, öncelikle Yunanistan Konsolosluğu vize işlemlerini yapması gerekecektir. Güney Kıbrıs Konsolosluğu vizesi için şahsi başvuru talep edilmektedir.

Kıbrıs Konsolosluğu işlemlerine başvuru yapacak olan kişiler, gerekli evraklarını hazırlayıp Atina’da bulunan Güney Kıbrıs Elçiliği’ne bizzat gitmelidir. Güney Kıbrıs Rum Elçiliği kargo ya da kurye ile gönderilen evrakları işleme almamaktadır.

Dolayısıyla Kıbrıs Konsolosluğu vize işlemleri bizzat ya da Kıbrıs Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş Vize Başvuru Merkezleri aracılığı ile yapılabilmektedir.